14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Brutalno: iraški prosilec za azil na Švedskem mučil svojo družino – pretepal hčer z nabodalom za kebab, zaklepal ženo in ju silil nositi hidžab

Kljub temu, da se švedski mainstream mediji okrepljeno trudijo, da bi prikrili zločine, v katere so vpleteni muslimanski migranti, je prišlo na plano, da je bil iraški prosilec za azil, ki živi v Hässleholmu na Švedskem, zaradi dolgoletnih fizičnih zlorab in mučenja svoje družine obsojen na osem let zaporne kazni. 

 

Moški, ki je leta 2006 skupaj z družino zbežal na Švedsko iz Iraka, je hčer pretepel z nabodalom za kebab, ženo zaklenil proti njeni volji in ženo ter ostale hčerke prisilil, da nosijo hidžab. Zločin označujejo kot zločin iz časti, poroča švedski Expressen.

Migrant, ki naj bi bil v lokalni mošeji zelo aktiven, je eno hčerko celo prisilil, da se je med 12. in 21. letom  pretvarjala, da je invalidka, da je lahko na njen račun užival dodatne socialne ugodnosti, poroča Voice of Europe. Prav tako je moški v skladu z muslimanskim načinom življenja hčerkam in ženi prepovedal kazati kožo in jih prisilil, da so vedno nosile le dolga oblačila in hidžab.

Nasilnež bo moral plačati odškodnino
17. septembra lani so se otroci odločili, da pri socialnem svetu v Hässleholmu poiščejo pomoč in povedo, kaj se v resnici  dogaja doma. Mati in najmlajši otroci so bili takoj premeščeni na varno, medtem pa so očeta aretirali in pridržali. Moškega je 10. februarja letos sodišče obsodilo. Kljub temu, da 60-letni moški zanika obtožbe, bo moral ta poleg zaporne kazni družini plačati  odškodnino v vrednosti 115 tisoč švedskih kron (okrog 11 tisoč evrov).

Zadnje novice

Sorodne vsebine