2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Britanske oblasti v enem dnevu prijele kar 86 migrantov, ki so prečkali Rokavski preliv

Britanski oblasti so sporočile, da so v torek prijele 86 migrantov, ki so prečkali Rokavski preliv iz Francije na manjših čolnih. Gre za eno največjih skupin migrantov, ki so jih britanske oblasti prijele v enem samem dnevu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Migrante, med njimi ženske in otroke, so prijeli v petih ločenih primerih, so sporočili z britanskega notranjega ministrstva. Nekaterim je uspelo priti do obale, druge so prijeli, ko so bili še na morju. Med prijetimi so migranti iz Irana, Afganistana, Pakistana, Filipinov, Irana, Vietnama, Turčije in Etiopije.

Migrante so prepeljali v Dover, kjer bodo z njimi med drugim opravili intervjuje.

Letos sta britanska in francoska obalna straža rešili že okoli 1450 migrantov, kar je enkrat več kot leta 2018, še piše AFP.

Britanska notranja ministrica Priti Patel se je prejšnji mesec v Parizu sestala s francoskim kolegom, s katerim sta se strinjala, da bosta okrepila nadzor ob francoski obali. “Tesno sodelujemo na vseh ravneh s francoskimi oblastmi v boju proti tej nevarni in nezakoniti dejavnosti,” je v torek dejala tiskovna predstavnica britanskega notranjega ministrstva.

Zadnje novice

Sorodne vsebine