23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Brežiški policisti prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški  policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na  7.  7.  pri naselju Gregovce izsledili in prijeli dvajset tujcev, ki so nezakonito  prestopili  državno mejo. Prijeli so tudi 25-letnega državljana Hrvaške,  ki  je  skupini tujcev omogočil nezakonito prehod državne meje in jih  peš vodil v notranjost države.

Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil,  po  zaključeni  preiskavi  pa ga bodo privedli  k  preiskovalnemu  sodniku  s  kazensko  ovadbo  zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policijski postopki z   desetimi   državljani   Iraka,  štiri  državljani  Irana  in  po  dvema državljanoma Sirije, Nepala in Bangladeša, še niso zaključeni.

V  noči  na  6.  7.  so  pri Jeleniku ustavili osebni avtomobil avstrijskih registrskih  oznak.  Med  postopkom  so ugotovili, da državljan Slovenije v avtomobilu  prevaža štiri državljane Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili  državno  mejo.  V  bližini  so  ustavili  še  Volkswagen passatslovenskih  registrskih  oznak,  v  katerem  sta  bila  še  dva  državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev. Kriminalisti so  avtomobila  zasegli in trem osumljencem sprovajanja odvzeli prostost in jih  pridržali.  Po  zaključenem  pridržanju  jih  bodo  s  kazensko ovadbo privedli  k  preiskovalnemu  sodniku,  mladoletne tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito pa so odpeljali v azilni dom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v letošnjem letu med opravljanjem nalog  varovanja državne meje izsledili in prijeli 24 osumljencev kaznivega  dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države. V večini primerov je  bilo  ugotovljeno,  da so tujci peš nezakonito prestopili državno mejo, osumljenci  pa  so  jih  z vozili pričakali v bližini meje in jih poskušali prepeljati  v  notranjost države. Med osumljenci je bilo največ državljanov Slovenije in Hrvaške.

Kočevski policisti so konec prejšnjega tedna in ta vikend opravili poostrene na območju Kočevja. V okviru nadzora je bila prijeta tudi storilka kaznivega dejanja nedovoljenega prehajanja državne meje, ki je v vozilu prevažala štiri državljane Afganistana. Osumljenka je bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine