4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Bosancem je dovolj: ker ilegalni migranti razumejo samo govorico moči, bodo šli nad njih z vojsko!

Kot kaže, imajo v Bosni in Hercegovini vsakodnevne izpade migrantov že vrh glave, življenje v državi pa je postalo nevzdržno – vsakodnevni ropi in tatvine na vsakem koraku, poleg tega se vrstijo uničevanja gostinskih lokalov. Da seveda ne omenjamo vsakodnevnih pretepov.

 

Posledično se državljani BiH ponoči ne upajo ven, pač pa skrbno čuvajo svoje domove, v več mestih na zahodu države pa že zasedajo krizni štabi, ki zahtevajo razpustitev migrantskega taborišča Miral ter angažiranje oboroženih sil BiH, da zaščiti meje države, še zlasti mejo s Hrvaško, ki je hkrati meja z Evropsko unijo. Krizni štab iz Velike Kladuše je celo v javnost poslal sporočilo, da bodo ukrepali po svoje, če ne bodo državne oblasti ukrepale – mesto namreč zaradi migrantov poka po šivih.

Kot poročajo informativni spletni portali, je v BiH samo v februarju vstopilo najmanj 2260 migrantov, v centrih pa jih je bilo že prej nastanjenih okoli 3500. Medtem pa policija priznava svojo nemoč, da bi ustrezno zavarovala 600 kilometrov meje, zlasti meje s Srbijo in Črno goro. Zato so oblasti federacije BiH za pomoč zaprosile tudi pomoč enot ministrstva za notranje zadeve Republike Srbske, okoli 60 policistov pa naj bi prišlo z Madžarske za strokovno pomoč pri varovanju meje, vendar naj sami ne bi bili oboroženi. Končna odločitev pa je v rokah ministrskega sveta ter predsedstva BiH. Madžari bi pomagali nadzirati predvsem mejo s Srbijo in Črno goro ter nadzorovati obnašanje policije v teh dveh državah. Pomoč pri varovanje meje pa sta sprejeli tudi Srbija in Makedonija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine