3.3 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Bolno: Trije mladoletni migranti skupinsko posilili žensko in jo medtem hihitajoče fotografirali

Nič hudega sluteča mati iz švedskega mesta Kalmar je postala tarča skupinskega posilstva treh afganistanskih migrantov, medtem ko se je vračala z zabave z večerjo. Migranti so po navedbah švedskega medija Friatide nasilno napadli žensko med sprehodom, se iz nje norčevali, jo posilili in medtem celo posneli skrb vzbujajoče slike.

Ženska se je po druženju na domu septembra lani odpravila na sprehod. Ko se je pričela počutiti slabotno in šibko, je poklicala moža in ga o tem obvestila, nato pa postala tarča mladoletnih migrantov, ki so ji pričeli slediti. Kmalu so jo tudi napadli, jo spravili na tla in se na ves glas smejali. Žrtev je med sojenjem povedala, da so se smejali tako, kot da bi bilo zelo smešno, in ji slekli hlače in spodnje hlače.

 

Trije posiljevalci

Vsi trije Afganistanci so jo brez obžalovanja posilili, na srečo pa je bila po tem najdena s strani policije, ki jo je kontaktiral zaskrbljeni mož. Ko je ženska prišla iz bolnišnične oskrbe, je bila po navedbah Voice of Europe v strašljivem stanju. “Upam, da je nikoli več ne vidim take,” je med sojenjem povedal mož.

V povezavi s skupinskim posilstvom; otroški migranti so fotografirali žensko, medtem ko je ta ležala na tleh, eden izmed posiljevalcev pa je držal roko na njenem prsnem košu in ji kazal sredinski prst. Na okrožnem sodišču je bilo mogoče slišati, da so posiljevalci s fotografiranjem pokazali svojo nemilost in krutost.

 

Identificirali so dva napadalca
Dva izmed Afganistancev sta bila identificirana in poslana v poboljševalnico. Eden od njiju je bil obsojen na 11 mesecev, drugi pa na eno leto in 2 meseca, oba pa bosta po odsluženi kazni izgnana iz Švedske. Ženska je bila sicer travmatizirana zaradi grozljive izkušnje, a poskuša ostati močna zaradi svojega malčka, se pa ne upa več sprehajati po temi, izogiba se množicam in je na terapiji vse od napada dalje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine