32 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Bolgarska tolpa v Nemčiji posilila 18-letnico: Tri 14-letnike čaka sojenje, dva 12-letnika pa ne bosta preganjana

Nemčijo razburja primer skupinskega posilstva 18-letnega dekleta, ki ga je povzročila banda mladih Bolgarov. Od teh tri 14-letnike čaka sojenje, dva 12-letnika, ki sta tudi sodelovala v zločinu, pa se bosta sojenju zaradi starosti izognila.

Sodišče v nemškem Duisburgu je tolpo treh mladih migrantov obtožilo posilstva 18-letnega dekleta, ki se je zgodilo julija v kraju Mülheim an der Ruhr v deželi Severno Porenje Vestfalija. Po podatkih policije so trije osumljenci 14-letni Bolgari, ki živijo v Nemčiji, še dva 12-letnika pa sta se zaradi svoje starosti uspela izogniti sodnemu pregonu. Po poročanju Deutsche Welle je zločin sprožil debato o znižanju starosti, pri kateri so storilci kazensko odgovorni za svoja dejanja in trenutno znaša 14 let. Žrtev posilstva je bila po napadu zdravljena v bližnji bolnišnici zaradi številnih poškodb.

V priporu le eden izmed sodelujočih pri skupinskem posilstvu
Trenutno se v priporu nahaja samo eden izmed 14-letnikov, ki ga bremenijo še dodatne obtožbe. Kot navaja Voice of Europe naj bi ta isto 18-letnico posilil še preden se je julija zgodilo skupinsko posilstvo.

Posilstva s strani prišlekov se vrstijo eno za drugim
Novica o omenjenem skupinskem posilstvu je prišla na dan le mesec potem, ko se je začelo sojenje 27-letnemu zahodnoafriškemu migrantu zaradi posilstva 9-letnice. Še en mesec prej je je bil 22-letni iraški migrant, ki je posilil in umoril 14-letno judovsko dekle, na sodišču v Wiesbadnu obsojen na doživljenjsko zaporno kazen.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine