16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Blizu Trsta prestregli okoli 60 migrantov, ki so očitno neopazno prečkali slovensko ozemlje – obeta se jim vrnitev nazaj v Slovenijo!

Italijanska policija je davi v Dolini blizu Trsta prestregla okoli 60 migrantov. Kot poroča Primorski dnevnik na svoji spletni strani, so bili migranti razdeljeni v tri skupine, vse pa so odpeljali na identifikacijo.

 

Migrante so zgodaj davi na cestah in stezah v bližini Doline nedaleč od meje s Slovenijo opazili domačini, ki so obvestili policijo.

Prebežniki so bili razdeljeni v tri skupine. Prvo skupino, v kateri je bilo kakih dvajset moških, so policisti prestregli okoli 7.30 in jih pospremili na policijsko postajo pri Fernetičih, kjer so jih identificirali. Skoraj vsi so Pakistanci, samo eden je Afganistanec.

Ostalih 42 migrantov so nekoliko kasneje izsledili karabinjerji. Odpeljali so jih v tržaško pristanišče, kjer zanje skrbi pomorska policija oz. posebna skupina, ki skrbi za fotografiranje migrantov, še piše Primorski dnevnik.

Število migrantov, ki prihajajo v Slovenijo prek Hrvaške in gredo naprej v Italijo, se je v zadnjem času povečalo. Zunanji minister Miro Cerar je zato ta teden v Bruslju italijanskemu kolegu Enzu Moaveru Milanesiju predlagal skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji za učinkovito preprečevanje nezakonitih prehodov. V četrtek in petek bosta po njegovih navedbah o tem v Rimu razpravljala generalna direktorja obeh policij.

Cerar se zavzema za čimprejšnjo vzpostavitev skupnih patrulj, saj da je treba čim prej zajeziti nezakonite prehode meje in dati zelo jasen znak kriminalcem, ki nezakonite tokove spodbujajo, da mislijo resno. Kdaj točno bodo lahko vzpostavili skupne patrulje, Cerar ni znal oceniti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine