14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Bizarno! Mladoletnim migrantom, ki so v Nemčiji posilili najstnico, še naprej dovolijo obiskovati šolo?!

V Nemčiji je tolpa petih migrantov posilila najstnico, a po dogodku nadaljujejo z obiskovanjem šole. Po zaslišanju so jih namreč policisti vrnili staršem, le enega izmed njih so nato ponovno aretirali.

 

V nemškem Mülheim am der Ruhru je skupina petih najstnikov, starih od 12 do 14 let, posilila 18-letno najstnico. Voice of Europe poroča, da je lokalne prebivalce prebudil lajež psa v petek malo po deseti uri zvečer, nato pa so v svojem vrtu našli poškodovano najstnico, na kraju pa sta bila še dva moška. Policija glede dejanja sumi pet mladostnikov, a njihovih vlog pri tem še ni uspela določiti, že med koncem tedna pa jih je predala staršem. Le en 14-letnik je bil nato ponovno aretiran.

Kako bo oblast ukrepala proti osumljencem in zaščitila žrtev, ni znano …
Po dogodku so mestne oblasti izrazile nenaklonjenost do možnosti, da bi osumljenci v času preiskave obiskovali šolo, a policija naj ne bi vedela, katere šole obiskujejo. Prav tako socialna služba, ki je bila za dve izmed družin mladostnikov zadolžena že pred posilstvom, tega podatka ni želela posredovati naprej. Možen ukrep je tudi odvzem omenjenih otrok družinam. Socialna služba je bila zaprošena tudi, da vzpostavi kontakt z družino žrtve.

Otroci, mlajši od 14 let, tudi v Nemčiji niso kazensko odgovorni za svoja dejanja
Eden izmed 14-letnikov je bil policiji znan že pred omenjenim dogodkom, a več informacij niso želeli razkriti, prav tako niso razkrili, če so osumljenci posneli posilstvo. V Nemčiji otroci, stari manj kot 14 let, namreč niso kazensko odgovorni za svoja dejanja, policijski sindikat pa se je po dogodku zavzel za znižanje starostne meje za kazensko odgovornost, kar bi jim omogočilo ustrezen in učinkovit pregon tako resnih kaznivih dejanj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine