11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Bizarno: kar šest migrantov si lasti očetovstvo enega otroka – in vse to samo zaradi dovoljenja za bivanje v Franciji

Piše: Ivan Šokić

Šest migrantov in Slonokoščene obale trdi, da so očetje enega otroka, vsi si namreč želijo dovoljenja za bivanje v Franciji.

Sodišče v Mancheju v Franciji je odkrilo, da je vsaj šest moških trdilo, da so oče leta 2012 rojenega otroka čigar francoska mati je pri 18. letih odšla od doma, da bi bila s svojim moškim iz Slonokoščene obale.

Moški, ki naj bi bil oče otroka, je priznal očetovstvo in na podlagi tega v Franciji prejel dovoljenje za bivanje. Ostali patroni iz skupnosti v Slonokoščeni obali so sklenili, da ga bo posnemali in so s pomočjo matere otroka tudi sami priznali očetovstvo istega otroka samo v drugih mestnih hišah v regiji.

Vsem skupaj je pri organizaciji prevare pomagal še en posameznik iz Slonokoščene obale, ki je del skupnosti v Saint-Lo v Normandiji. Sodišče je organizatorja prevare obsodilo na šest mesecev zaporne kazni medtem ko ostalim v primeru nadaljnega spoštovanja zakona ne bo potrebno plačati glob. Mati otroka naj bi bila prepričana, da njeno početje ni v navzkrižju z zakonom.

Sorodne vsebine