13.3 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Bihać: Migranti po odkritju trupla v sprejemnem centru napadli policijo!

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

Obstajajo ocene, da se v Bosni in Hercegovini nahaja med 5 tisoč in 7 tisoč migrantov, zato ne čudi, da na vsake toliko poročajo o incidentih, povezanih z njimi. Včeraj popoldne so se v sprejemnem centru Lipa v Bihaću migranti spopadli s policijo. Nanje so metali kamenje, poročajo lokalni mediji. 

Do napada na policijo je prišlo po tem, ko so našli mrtvega migranta. Društvo “Solidarnost” je na svoji Facebook strani objavilo serijo posnetkov mrtvega migranta v sprejemnem centru Lipa v Bihaću, kar je tudi vodilo v stopnjevanje razmer, poroča ATV.

Vzrok smrti migranta še ni uradno potrjen
Nato so migranti v policiste začeli metati kamenje, pri čemer sta bila ranjena dva policista. Policija je bila z namenom, da se razmere umirijo, primorana izstreliti več opozorilnih strelov. Na ministrstvu za notranje zadeve Unsko-sanske županije so za “Avaz” potrdili, da je bilo za obrambo policije uporabljeno strelno orožje, ob tem pa dodali, da teče preiskava, ki bo pokazala, kako je migrant umrl. Sodeč po neuradnih informacijah obstaja sum, da je migrant storil samomor.

foto: Printscreen

Migrantsko taborišče Lipa je bilo aktivirano lansko zimo s podporo Evropske komisije, ko so oblasti migrante iz mesta Bihać in drugih začasnih nastanitvenih prostorov preselile na eno lokacijo, poroča 24Sata. Ocenjujejo, da je v BiH med 5 tisoč in 7 tisoč migrantov, njihovo število pa se je letos zmanjšalo v primerjavi s prejšnjimi.

Jutri ob 11. uri, v navzočnosti apostolskega nuncija v Bosni in Hercegovini msgr. Luigija Pezzuta, načrtujejo slovesno polaganje temeljnega kamna za dve dvorani v novem stalnem kampu Lipa pri Bihaću, je poročala apostolska nunciatura v Sarajevu. Papež Frančišek je prek apostolske nunciature v Sarajevu izrazil željo po konkretni podpori migrantom iz Lipe in delavcem, zadolženim za njihovo oskrbo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine