16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Bežeči Kosovar prevažal turške ilegalce

Piše: C.R.

V nedeljo so italijanski varnostni organi ob osmih zvečer sporočili, da sledijo vozilu Audi A4, koprskih registracij, ki je iz Italije, kjer so ga večkrat ustavljali, pobegnil nazaj v Slovenijo, proti Ospu. Bežeče vozilo je zapeljalo na avtocesto proti Ljubljani, mimo izvoza Kastelec v tunel, kjer so ga italijanski varnostni organi prenehali slediti. Slovenski policisti so vozilo ustavili na izvozu Divača, kjer so postavili blokadno točko. Voznik je bil 24-letni državljan Kosova, ki začasno prebiva v Sloveniji, sopotnik pa 22-letni državljan Slovenije. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku in sopotniku sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo. Z razgovori je bilo ugotovljeno, daje voznik v Italijo vstopil na Plavjah, kjer sta ga dve policijski vozili skušali takoj zaustaviti, vendar je bežal najprej v Italiji, nato pa je pobegnil nazaj v Slovenijo, kjer je bil tudi prijet.

V soboto zvečer so policisti med krajema Butari in Galantiči ustavili osebni avto R Clio, hrvaške registracije, ki ga je vozil 29-letni državljan Hrvaške. V vozilu so bili še 4 državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Mejo so nedovoljeno prestopili okoli 21.00 ure v bližini mejnega prehoda Brezovica, pot pa peš nadaljevali do križišča Brezovica – Sirči, kjer jih je v vozilo pobral voznik. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj že odredil pripor.

Ob 22. uri pa so, prav tako v soboto, v vasi Kortina ustavili osebni avto, ki ga je vozil 45-letni državljan Hrvaške, s sopotnikom, 30 letnim državljanom Hrvaške. V vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Egipta in dva državljana Iraka. Oba vodiča sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Ilirskobistriški policisti so v nedeljo zvečer obravnavali še tri državljane Afganistana, koprski policisti pa dva državljana Kosova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine