13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Bežal pred policijo – očitno zato, ker je prevažal migrante

Včeraj ob 21.19 so policisti na relaciji Obrov – Golac opazili osebni avto Audi, mariborskega registrskega območja, z rumenimi tablicami. Vozilo so poskušali ustaviti, vendar na znake ni zaustavil, temveč je z veliko hitrostjo peljal naprej proti Kozini. Poleg tega je peljal tako, da ga ni bilo mogoče prehiteti.

Ves čas je vijugal po vozišču, prehiteval preko polne črte in ogrožal druge udeležence v prometu ter vozil tudi do 170 km/h. Vozili so za njim preko Krvavega potoka v Italijo (skladno s sporazumom). V Bazovici še vedno ni ustavljal, zatem pa je bežeče vozilo karamboliralo v seriji ostrih ovinkov proti avtocesti za Trst, ko je voznik izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal na levo izven vozišča ter z levim delom trčil v betonski varovalni stebriček. Voznik in še tri osebe so iz vozila pobegnili, dve osebi pa so policisti prijeli.

Italijanska policija je bila takoj zatem na kraju, prijeli so dva državljana Irana. Nadaljuje se z zbiranjem informacij in iskanjem pobeglega voznika, ki mu grozi kazenska ovadba in globe za več različnih kršitev cestno-prometnihpredpisov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine