17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Avstrijec prevažal Pakistance, ki so ilegalno prestopili mejo na Gorjancih

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  srbskih  regsitrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri  pregledu tovornega dela odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti  med  tovorom  poskušali  izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu makedonskih  registrskih  oznak so prav tako med tovorom našli skrite štiri državljane  Afganistana,  ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V  okolici  Dobruške  vasi  so policisti nekaj pred 22. uro ustavili osebni avtomobil  avstrijskih  registrskih  oznak.  Med postopkom so ugotovili, da 49-letni   državljan   Avstrije  v  avtomobilu  prevaža  sedem  državljanov Pakistana,  ki  so  pred  tem na območju Gorjancev prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so  odvzeli  prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Dobove  izsledili  in  prijeli  državljana  Afganistana,  ki  je nezakonito prestopil državno mejo.

Med 17. 12. 2019, od 6. ure, in 18. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane izsledili in prijeli 7 tujcev (drž. Alžirije, Afganistana in  Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine