8.7 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Ameriški predsednik Trump na meji z Mehiko sporočil migrantom, da so “ZDA polne”

Migranti, ki na poti preko Mehike upajo na vstop v ZDA, bi se morali obrniti, saj je sistem, ki obravnava njihove prošnje za azil v ZDA, poln, je v petek ob obisku na meji z Mehiko dejal ameriški predsednik Donald Trump.

 

Trump je obiskal mejno postajo v majhnem kalifornijskem mestu Calexico, kjer se je sestal z obmejnimi policisti in lokalnimi politiki, ki se strinjajo z njegovo oceno o migrantski krizi na meji z Mehiko. Povedal je, da njegova administracija sedaj migrantom sporoča, da je “sistem poln”, da bi jih odvrnili od prihoda v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Naša država je polna, naše območje je polno, sektor je poln, zato se obrnite. Ne moremo vas sprejeti,” je dejal.

Trump, ki je na tej južni meji razglasil izredne razmere, da bi lahko mimo kongresa iz drugih proračunskih virov preusmeril denar za svoj zid na meji z Mehiko, je obisk utemeljil z željo po obisku območja, kjer so delček zidu v zadnjem letu že zgradili. Pri tem je ocenil, da ima zid “velikanski vpliv” ter napovedal izgradnjo več sto kilometrov zidu v dveh letih. Dejal je tudi, da ga prebivalci Kalifornije želijo.

Zahvalil se je še Mehiki, ker da je na svoji južni meji začela z “aretacijami na tisoče ljudi”, potem ko ji je grozil z zaprtjem meje ali uvedbo carin na uvoz avtomobilov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine