12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Afganistanski migrant, znanec policije, ki je že nadlegoval dekleta, do smrti zabodel 18-letnika

18-letnega Norvežana Håvarda Pedersena, ki je kot študent delal v supermarketu Coop v Vadsøu, je 17-letni afganistanski migrant zabodel z nožem do smrti. Čeprav so bili sodelavci prisotni, v tistem trenutku niso videli, kaj se je zgodilo, opazili so šele, ko je migrant zbežal iz trgovine z nožem v roki.

Policija in reševalne službe so nemudoma prišle na kraj nesreče, a zabodenemu žal več ni bilo pomoči. Po štirih urah so aretirali Afganistanca, ki je zločin zanikal, čeprav je vse zabeležila varnostna kamera. Motiv je še vedno nejasen, policija pa ne izključuje, da je bil umor načrtovan. Migrant, ki so ga obtožili umora, jo hodil v isto šolo kot žrtev, a policija ni izvedela nobenih informacij o njunem odnosu, poroča Voice of Europe.

Kraj zločina (Foto: Twitter)

Afganistanec je prišel na Norveško leta 2015, pridobil je tudi dovoljenje za prebivanje. Policiji pa je že znan, saj so ga junija prijavili, da je nadlegoval dekleta. Policija mu je takrat dejala le, naj se vzdrži. Že takrat so bili mnogi mnenja, da policija in vlada glede tega naredita premalo.

A. B./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine