7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Afganistanci so se skrivali v tovornjaku, zalotili tudi britanskega tihotapca

Včeraj, ob 6.55, je namreč na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim priklopnim vozilom turških registrskih oznak, vstopal 52-letni Turek.

 

Med mejno kontrolo so policisti s CO2 testerjem zaznali, da se v priklopnem tovornem vozilu nahajajo ljudje. Zaradi tega so policisti opravili t.i. temeljito mejno kontrolo in v priklopnem vozilu odkrili, med tovorom skrite, tri državljane Afganistana, ki so se na tak način skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so včeraj že predali hrvaškim varnostnim organom.

Primorski policisti pa so sporočili, da so v zadnjih 24ih urah na območju PU Koper prijeli 16 nelegalnih prebežnikov, in sicer 9 na območju PP Koper 9, 7 pa na območju PP Ilirska Bistrica.

Ob 21.15 pa so policisti v Galantičih ustavili osebni avto Citroen C5, v katerem je bilo 5 oseb, in sicer voznik, državljan Kosova, in 4 državljani Albanije. Vozniku, ki začasno prebiva v Veliki Britaniji, sledi kazenska ovadba za nedovoljeno sprovajanje preko državne meje. Policijski postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine