7.7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Afganistanci so se skrivali v podvozju vlaka

Na območju PU Koper so policisti od včeraj do danes zjutraj obravnavali pet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Koper so obravnavali tri osebe, policisti PP Piran pa dve osebi. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito. Postopki še potekajo. Med petimi zajetimi sta po dva Afganistanca in Alžirca ter en državljan Maroka.

Policisti  PMP  Dobova  pa so  pri  izvajanju  mejne  kontrole  med  pregledom tovornega  vlaka,  ki  je  na  vstop  v  Slovenijo  pripeljal iz Srbije, na podvozju  vlaka  našli  skrite  štiri  državljane  Afganistana,  ki  so  se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so policisti  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Obrežja  in pri naselju Kal izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in  tri  državljane  Maroka,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Med 12. 12. 2019, od 6. ure, in 13. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane, Žalne, Grosuplja in Ivančne Gorice izsledili in prijeli 5 tujcev (drž.  Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine