12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Afganistanci se očitno zelo radi skrivajo v tovornjakih

Nekaj pred 18. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skrite tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V večernih urah pa so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal žito, v treh vagonih našli 13 tujcev (sedem državljanov Sirije, pet državljanov Iraka in državljan Tunizije), ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Velikega Bana izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Med 7. 1 .2020, od 6. ure in 8. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 9 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine