13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Afganistanci se očitno po Sloveniji sprehajajo v dvojicah

Včeraj v popoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak.

 

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so skrita med tovorom našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trebnjega   izsledili   in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še potekajo.

Včeraj in danes so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Želimelj izsledili in prijeli osem tujcev (državljane Irana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti včeraj in danes obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 9 oseb, PP Piran 5 oseb in PPIU Koper 2 osebi. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Med ilegalci je bilo šest Pakistancev, pet Irancev, trije Alžirci in dva Afganistanca.

Zadnje novice

Sorodne vsebine