10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

52 afriškim migrantom v enem samem jutru uspelo preplezati visoko ograjo in vstopiti na špansko ozemlje

Španske oblasti so sporočile, da se je včeraj 52 migrantom uspelo prebiti iz Maroka v špansko severnoafriško enklavo Melilla. V incidentu so bili poškodovani štirje policisti.

Španske oblasti so sporočile, da je včeraj ob zori približno 100 migrantov nasilno poskušalo prečkati mejo med Marokom in špansko enklavo Melilla, poročata Breitbart in The Local. 52 migrantom je visoko mejno ograjo uspelo preplezati, preostalim pa so španske in maroške varnostne sile vstop preprečile. Predstavnik španskega notranjega ministrstva v Melilli je sporočil, da so bili v incidentu lažje poškodovani štirje policisti. Ne glede na to so za ilegalne migrante, ki jim je vstop v Španijo uspel, lepo poskrbeli. Odpeljali so jih v začasno nastanitveno središče, kjer so dobili novo obleko.

To je bil največji napad na mejo med Melillo in Marokom od oktobra 2018, ko je mejno ograjo napadlo okoli 300 migrantov, od katerih jih je približno 200 doseglo špansko ozemlje. Zaradi bližine Severne Afrike je Španija najpomembnejša ciljna destinacija za migrante, ki poskušajo doseči Evropsko unijo. Priseljenci poskušajo priti na njeno ozemlje na različne načine. Po kopnem predvsem preko dveh severnoafriških španskih enklav, Melille in Ceute, po morju pa s prečkanjem Sredozemskega morja v majhnih čolnih. Lani je v Španijo vstopilo približno 60 tisoč ilegalnih migrantov, skoraj vsi po morju.

M. D./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine