11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

32-letni Turek, teroristični napadalec iz Utrechta, priznal krivdo

Osumljenec za teroristični napad v nizozemskem mestu Utrecht Gökmen Tanis je priznal svoja dejanja, je danes sporočilo nizozemsko tožilstvo. Dodal je, da je v ponedeljkovem napadu, v katerem so bili trije ljudje ubiti, sedem pa ranjenih, deloval sam.

 

37-letnik je na prvem zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom priznal krivdo v vseh točkah obtožnice, so še navedli. Dodatnih podrobnosti niso pojasnili, saj preiskava še poteka. Že v četrtek so sicer na tožilstvu pojasnili, da ga bodo obtožili “večkratnega umora s terorističnim namenom, poskusa umora in teroristične grožnje”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je medtem iz pripora izpustila 40-letnega moškega, ki so ga aretirali zato, ker so v njegovem domu po napadu našli Tanisa. V preiskavi so ugotovili, da ta moški ni bil vpleten v streljanje.

Drevi se bodo sicer v Utrechtu s pohodom spomnili žrtev ponedeljkovega napada na tramvaju. Udeležila se ga bosta tudi nizozemski premier Mark Rutte ter minister za pravosodje in varnost Ferdinand Grapperhaus.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine