8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

23-letni Hrvat v kombiju prevažal kar petnajst ilegalnih migrantov, drugje zasačili še 21 migrantov

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje okoli 20. ure v Župelevcu ustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak.

 

Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v kombiju prevaža 15 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu, ki je nameraval tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Turčije in šestimi državljani Irana pa še niso zaključeni.

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sedem državljanov Iraka, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Tunizije, državljana Alžirije, državljana Maroka in državljana Sirije so izsledili na območju krajev Dobliče, Vukovci in Krmačina, državljanko Sirije pa v Novem mestu. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine