1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Zipline Vinarium adrenalinsko doživetje za vse generacije

Zagotovo ste že slišali za najvišji in najprivlačnejši razgledni stolp v Sloveniji – stolp Vinarium Lendava. Imenujejo ga tudi panonski svetilnik ali pa kar pomurski Eifflov stolp. Čudovit razgled v tri sosednje države z razgledne ploščadi na višini kar 42 metrov, do katere se povzpete po 240 stopnicah ali s panoramskim dvigalom. Jeklena konstrukcija, ki je navdih našla v pletenju košar, se vije okoli devetih etaž in sestavlja stolp Vinarium. Z obiskom že več kot pol milijona obiskovalcev se je ponudba v Lendavi izpopolnila še z adrenalinskim doživetjem – Ziplinom Vinarium. Edina dvojna jeklenica v Sloveniji ponuja obiskovalcem edinstveno doživetje s spustom nad vinogradi.

(Foto: Samo Tanacek)

Nova pridobitev na področju mehkega adrenalinskega turizma, ki je primerena za vsakogar, za začetnike in malo bolj izkušene, a željne malo poživitve na obisku Lendave. Za mlade pa tudi starejše, a mlade po srcu.

Zipline Vinarium je novost v slovenskem prostoru, saj sta z izhodišča v neposredni bližini Piramide, ki je najvišja točka v Lendavskih goricah, in do končne točke v bližini razglednega stolpa Vinarium speljani dve vzporedni jeklenici, ki omogočata sočasen spust dveh oseb. Spustite se s sebi ljubo osebo in uživajte v tem enkratnem adrenalinskem doživetju.
Nekaj več kot 500 metrov dolgi jeklenici vam na najhitrejši točki omogočata spuščanje med 50 in 65 kilometri na uro.

(Foto: Samo Tanacek)

Brez strahu torej! Na Zipline Vinarium vas do točke spusta zapeljejo s kombijem, izkušeni inštruktorji pa vse natančno razložijo in prikažejo na vadbenem poligonu. Odgovorijo na vsa morebitna vprašanja in tako je tudi premagovanje strahu lažje, spust pa prijeten in pravo doživetje.

Kaj pa se zgodi, ko se združijo kulinarika, lokalna vina, čudovit razgled v tri sosednje države in adrenalinsko doživetje?

Takrat dobimo edinstveno adrenalinsko kulinarično doživetje Lendave, imenovano Zipwine. Za teambuilding, skupine nad 15 oseb, Zipwine vključuje dva spusta po jeklenici, večerni obisk stolpa Vinarium z degustacijo petih vzorcev lokalnih vin in s kulinarično spremljavo. Ob vsem tem pa odlična družba in edinstven razgled na tri sosednje države: Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško.

(Foto: Samo Tanacek)

Doživite Lendavo skozi adrenalinsko doživetje, kulinariko, odlična lokalna vina in z razgledom na tri sosednje države z najvišjega stolpa v Sloveniji.
Lendava vas vabi!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine