1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Vabilo na Oktoberfejst na Dvorec Visoko

Piše: C. R.

Zavod Poljanska dolina vabi na Oktoberfejst, ki bo v petek, 9. septembra, od 17. ure dalje pod kozolcem na Dvorcu Visoko, kjer za vas znova pripravljamo veselo druženje ob izvrstnem pivu, kulinariki, dobri glasbi in humornem presenečenju večera. S tem tudi nadaljujemo tradicijo Oktoberfejsta, ki sta jo v gostilni Pr’ Sedmic začela Tatjana in Lojze Kovič. Uvodoma bomo z Jožetom Štuklom iz Loškega muzeja obudili pozabljeno zgodbo o razcvetu pivovarstva na Loškem v srednjem veku. Pivo s svojo večtisočletno tradicijo po svetovni porabi med vsemi pijačami še danes zaseda tretje mesto.

Danes ponovno obujeno dejavnost na Loškem in širše nam bodo predstavljale štiri domače kraft pivovarne: Zajc iz Reke pri Cerknem, Advocatus iz Svetega Duha, Mali grad iz Kamnika ter Crazy Duck iz Žirov. Ob tem bosta za slasten pivski prigrizek poskrbela Anja Stopar in Gregor Pečnik Pečko, za glasbeno doživetje pa Duo Pino & Tom. Za smeh in dobro voljo pa bo petkov večer popestrila Lucija Kavčič. Vsi obiskovalci bodo ob vstopnini, ki vključuje tudi obrok sveže pripravljenega pečenega prigrizka in drugih domačih dobrot, prejeli tudi svoj pivski kozarec z napisom Oktoberfejst.

Vabljeni na Dvorec Visoko, saj boste v veseljem vzdušju in plesu preživeli lep, družaben in humoren večer.

Še več informacij o edinem Okotberfejstu v Poljanski dolini pa je na voljo pri vodji kavarne Martini Ambrožič Tušar na 030/485-177 ali  [email protected].

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine