15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

V Šmartnem ob Paki je avgustovska vodna ujma povzročila za več kot 10,5 milijona evrov škode

Piše: STA, C. R.

V Šmartnem ob Paki je po avgustovski vodni ujmi nastalo za več kot 10,5 milijona evrov škode. Začasno se je iz svojih domov po poplavi moralo izseliti 25 družin, ena družina pa je zaradi plazu morala trajno zapustiti svojo hišo, je danes za STA povedal župan Šmartnega ob Paki Janko Kopušar.

Dejal je, da se je nekaj družin že vrnilo na svoje domove, pet do šest družin pa je še nastanjenih pri zasebnikih, ki so prizadetim ljudem ponudili počitniške objekte oz. starejše stanovanjske hiše.

Po županovih besedah trenutno v Šmartnem ob Paki čistijo manjše hudourniške potoke in zadrževalnike. Obžaluje, da se na reki Paki nič ne dogaja, čeprav bi bilo treba nujno opraviti nekaj posegov v rečni strugi za izboljšanje poplavne varnosti.

Direkcija za vode je po županovih besedah ocenila, da reka Paka trenutno ni prioriteta. Na današnjem sestanku s predstavniki te direkcije so se skušali dogovoriti glede sanacije mostov na reki Paki. To naj bi naredili v naslednjih dneh, je zatrdil župan.

Glede morebitne preselitve krajanov iz Rečice ob Paki in Letuša pri Braslovčah pa je Kopušar povedal, da stroka še ni sprejela dokončne odločitve. Pristojnim pa je občina že poslala lokacije nadomestnih zemljišč v primeru preselitve.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine