10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Univerza na Primorskem skupaj s partnerji uspešno zaključila največji evropski raziskovalno-inovacijski projekt v Sloveniji

Piše: Slosolar.si

Univerza na Primorskem je včeraj s partnerji obeležila pomemben mejnik in s pomembnimi gosti proslavila uspešen zaključek največjega evropskega raziskovalno inovacijskega projekta v Sloveniji. Dogodek, na katerem so predstavili rezultate projekta in prihodnje načrte inštituta InnoRenew CoE, ki je osrednji dosežek projekta, so se udeležili tudi predstavniki Evropske komisije.

Univerza na Primorskem je konec leta 2016, skupaj z drugimi projektnimi partnerji, uspešno prijavila projekt za ustanovitev novega raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE za raziskovanje in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega grajenega okolja. Projekt je bil, kot edini iz Slovenije, izbran za financiranje med 169 mednarodnimi projekti.

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je nastal na podlagi omenjene uspešne prijave projekta na razpis Teaming, v okvirnem programu Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020, ki ga je vodila Univerza na Primorskem, odlični mednarodni partner pa je bil nemški inštitut za lesarstvo Fraunhofer WKI. Uradno je bil ustanovljen 15. februarja 2017 in od takrat naprej je neprestano rasel in razvijal svoje dejavnosti s pomočjo in sodelovanjem vseh projektnih partnerjev in drugih pomembnih deležnikov.

(Foto: InnoRenew / UP)

»V teh letih smo uspešno zgradili raziskovalni inštitut in danes smo zbrani tu, v naši novi stavbi, da bi praznovali ključen mejnik – zaključek največjega raziskovalno inovacijskega evropskega projekta v Sloveniji,« je dejala dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE, in dodala: »Zaključek projekta ne pomeni, da je naše delo končano, temveč nas usmerja v novo poglavje, v katerem bomo še naprej zagnano sledili našim ambicijam in raziskovalnemu programu. Verjamem, da bomo pri tem še naprej uspešni, kot smo bili do sedaj. Naši vrhunski raziskovalci s svojimi interdisciplinarnimi znanji in širokim, mednarodnim kulturnim ozadjem ter ostali zaposleni so in bodo najpomembnejši temelj tega uspeha.«

Več lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine