0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

(POMURJE) Komu so iz Doma starejših občanov Gornja Radgona pritekli štirje milijoni evrov

Piše: prava

Suzana Bračič Arcet, Desus, prej SD, direktorica Doma starejših občanov Gornja Radgona, naj bi s privolitvijo župana Stanislava Rojka, ZARES samo v letos z dodatno obremenitvijo DSO Gornja Radgona oškodovala za 4 milijone evrov

Zgodba o nepravilnostih in oškodovanju družbenega in zasebnega premoženja ima v primeru Doma starejših občanov Gornja Radgona kar dolgo brado. Praktično od trenutka, ko sta občina Gornja Radgona, župan je bil Tone Kampuš SD in gradbena družbo Stavbar Maribor sklenili javno zasebno partnerstvo za izgradnjo in tudi upravljanje z domom ostarelih, pri čemer je imela občina 51% lastniški delež, podeljena koncesija pa je imela 40 letni rok. Po nam dostopnih podatkih je vodstvo Doma starejših občanov Gornja Radgona d.o.o., od lani je direktorica doma Suzane Bračič Arcet (Desus, pred tem SD), v letu 2021  dodatno obremenilo in s tem oškodovalo dom za najmanj 4 milijone evrov. Vse to z vednostjo, morda celo pokroviteljstvom radgonskega župana Stanislava Rojka (Zares).

O umazanih rabotah pri upravljanju s premoženjem DSO Gornja Radgona so se prve govorice pričele pojavljati le leto za tem, ko je bil zgrajen in sprejel prvih 150 stanovalcev. Kot rečeno, DSO je imel dva družbenika, Občino Gornja Radgona z 51% in Stavbar Gradnje d.o.o. z 49% lastniškim deležem.

Resecija, kriza v gradbeništvu je prizadela tudi mariborski Stavbar, ki je krvavo potreboval svež denar. Vodstvo Stavbarja se je hitro zmenilo z županom Antonom Kampušem SD, da pooblasti takratnega direktorja DSO Marjana Žulo, da podpiše notarsko overjeno pogodbo o garanciji Stavbarju za najetje dolgoročnega bančnega kredita, pri čemer ga občina odvezuje odgovornosti za morebitne škodljive posledice za DSO Gornja Radgona.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine