19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(OBALA) Informacijska okvara v Luki Koper povzročila pravi kaos v okolici pristanišča

Piše: STA

V Luki Koper je zaradi napake na informacijskem sistemu obstalo delo na kontejnerskem terminalu, v pristanišče ne morejo niti tovorna vozila, zato so ponekod nastali zastoji na bertoški in ankaranski vpadnici. Promet tovornjakov tako urejajo policisti, je poročal Radio Slovenija. Sistem sicer zdaj vnovič teče, a v Luki še preverjajo vse procese.

V Luki Koper so za STA pojasnili, da so motnje v delovanju informacijskega sistema na kontejnerskem terminalu zaznali pred nekaj urami ter da so o tem nemudoma obvestili poslovne partnerje – agente, špediterje, avtoprevoznike in železniške operaterje -, Dars, policijo in občinsko redarsko službo.

Sistem so zvečer ponovno zagnali, so poudarili in dodali, da je zdaj v teku preverba delovanja vseh procesov.

Do napake je sicer prišlo v internem informacijskem sistemu, ki podpira procese na kontejnerskem terminalu, so sporočili naknadno.

Lani spomladi pa so imeli v pristanišču težave pri prehodu na novo informacijsko platformo Edifact center 2 za področje kontejnerskega terminala.

“Gre za kompleksen, vendar potreben prehod na nov sistem. Kljub večmesečnim in obsežnim pripravam, izobraževanjem in usklajevanjem s pristaniško skupnostjo se po zagonu novega sistema soočamo z določenimi težavami, ki jih sproti rešujemo,” so tedaj pojasnili v Luki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine