6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Ministra Tonin in Cigler Kralj na obisku v UKC Maribor

Piše: Ivan Šokić

V sredo, 6. aprila 2022, sta UKC Maribor obiskala minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, in minister za obrambo Matej Tonin. Z vodstvo UKC Maribor sta govorila o negovalni bolnišnici, rušitvi in novogradnji infekcijske klinike, izgradnji požarnih dvigal in prenosu zemljišča za namen UKC.

Pred kratkim sta UKC Maribor obiskala minister za zdravje dr. Janez Poklukar in slovenski premier Janez Janša, 6. aprila 2022 pa se je za obisk odločil tudi del ministrske ekipe NSi. Tako sta minister za delo Janez Cigler Kralj in obrambni minister Tonin z vodstvom UKC spregovorila o temah s katerimi se te dni ukvarja bolnišnica in kakšne so možne rešitve.

“Ob tej priliki sem kar izkoristil priložnost, da sem gospoda ministra seznanil tudi z dvema projektoma, ki sta tudi področje njihovih resorjev,” je na novinarski konferenci povedal direktor UKC Maribor prof. dr. Anton Crnjac. S Toninom je Crnjac načel temp o širitvi bolnišnice in za ta namen potrebnem zemljišču, ki je trenutno v lastništvu MORS. S Cigler Kraljem je po drugi strani tekla beseda o potencialni selitvi pljučnega oddelka.

“Današnji obisk v UKC je bil namenjen dvema točkama. Eno je podpreti UKC in jim dati priznanje za njihovo dobro delo v preteklosti in seveda iskati priložnosti, kje lahko z našim delom še pomagamo pri nadaljnem razvoju UKC,” je na novinarski konferenci povedal Tonin.

V UKC Maribor je bilo v obdobju med 26. februarjem in 5. aprilom hospitaliziranih 56 covid bolnikov – od tega je na intenzivnem zdravljenju osem pacientov, na akutnem oddelku pa 39 pacientov (in sedem pacientov v rdeči coni, en v porodnišnici in en na Kliniki za pediatrijo). “Povprečna starost pacientov na akutnem covid oddelku znaša 80,7 let, na covid intenzivnem oddelku pa 70,6 let,” so sporočili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine