14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(LOGATEC) Janša na odprtju novih prostorov uspešnega družinskega podjetja

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je ta teden v Logatcu udeležil odprtja novih prostorov uspešnega družinskega podjetja MI Elektronika. Kot je poudaril, je MI Elektronika eno tistih podjetij, zaradi katerih je bila Slovenija gospodarska zmagovalka zadnje covidkrize.

Ta teden se je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša v Logatcu udeležil odprtja in ogleda novih prostorov družinskega podjetja Mi elektronika. Podjetje MI Elektronika, gazela osrednjeslovenske regije in bronasta gazela 2019, je med največjimi ponudniki storitev elektronske proizvodnje v Sloveniji. S komponentami opremlja tiskana vezja za najzahtevnejše kupce s področij medicinske industrije, varilne tehnike, aeronavtike in igralništva.

Kot je povedal v nagovoru, so bili na tem mestu ob njegovem zadnjem obisku aprila lani, ko je podjetje kot predsednik Vlade RS obiskal v okviru delovnega obiska v Osrednjeslovenski regiji – južni del le betonski zidovi. Danes pa tu na osem tisoč kvadratnih metrih stojijo sodobni proizvodni, poslovni in skladiščni prostori, kakšne lahko vidimo, kot je dejal Janša, kje na Japonskem, v Severni Ameriki ali Kanadi.

Predsednik SDS je poudaril, da je MI Elektronika eno tistih podjetji, zaradi katerih je bila Slovenija gospodarska zmagovalka zadnje covidkrize. Ta teden je Evropska komisija, ko je popravila navzgor letošnje gospodarske napovedi za Evropo in tudi za Slovenijo, zapisala, da je Slovenija v postcovidnem okrevanju leta 2021, ko smo imeli najvišjo gospodarsko rast v Evropi, vzela tak zalet, da je trajal tudi v lanskem letu.

Denar se služi s trdim delom
Družina je osnovna celica družbe, je dejal Janez Janša, družinsko podjetje pa je osnovna celica slovenskega gospodarstva: “Potrebujemo velika podjetja, gigante, multinacionalke. Še posebej v svetu, ki je tehnično globalen. Ampak brez osnovne celice ni nič in tudi v vseh teh krizah se je pokazalo, da je to tisto, kar je slovensko gospodarstvo ohranilo na nogah. In brez zdravega gospodarstva ni nič drugega zdravo.” Ob tem je izpostavil še, da je gospodarska rast edina realna podlaga blaginje: “Denar ne raste na drevesu, treba ga je zaslužit z dobrim delom in predvsem z uspešnim gospodarjenjem. MI elektronika to dokazuje od samega začetka.

slika

Ob koncu je ustanovitelju Ignacu Mertiku, celotnemu vodstvu podjetja in zaposlenim zaželel obilo uspehov tudi v novih prostorih: “Želim vam in sem 100-odstotno prepričan v vaše nadaljnje uspehe, delate v panogi, ki je perspektivna, brez tega, kar vi izdelujete, ni sodobne civilizacije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine