0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

(LJUBLJANA) Pavel Rupar podpira shod proti Jankovićevem zastrupljanju pitne vode

Piše: Nova24tv.si

Danes ob 14.30 bo pred mestno hišo v Ljubljani potekal šesti veliki protest proti Jankovićevemu zastrupljanju čiste pitne vojne. Udeleženci shoda bodo ponovno izrazili svoje nestrinjanje z okoljsko spornim projektom Kanal C0, ki poteka preko vodovarstvenega območja in skozi katerega se bodo pretakale odpadne kanalizacijske vode. Primc je včeraj v sporočilu za javnost pozval vse, ki jim je mar za čisto pitno vodo, naj se pridružijo protestu. Na poziv se je odzval tudi Pavel Rupar, ki je protest podprl. 

“Povabite na shod svoje sorodnike in prijatelje. Zelo je pomembno, da se obveščamo in spodbujamo med sabo. Voda je vir življenja. Ohranimo jo! Kanal C0, drekovod, ogroža ljubljansko in slovensko čisto pitno vodo. Če bomo dovolili, da bo kanal C0 deloval, bomo imeli zastrupljeno vodo v naših pipah. Ustavimo Jankovićevo nerazumno početje in zaščitimo vodo v naših pipah. Janković obvladuje Vlado RS, največje medije, inšpekcije in velik del sodstva, zato lahko vodo zaščitijo predvsem množice ljudi na ulicah. Sedaj je čas za ljudi. Ko gre zares, moramo stopiti skupaj. Tako kot v naravnih nesrečah. Če bomo množično stopili skupaj, sem prepričan, da bomo Jankovićevo zastrupitev ljubljanske vode preprečili,” je včeraj zapisal Primc.

Rupar se je očitno odzval na njegov klic. Tako je zapisal na Facebooku: “Jutri bomo podprli upokojence, predvsem pa mlade starše in otroke iz Ljubljane, ki jim objestnost zastruplja vodo in življenje in njihovo prihodnost. Naredimo temu konec, pomagajmo si!!” V objavi je delil spodnji spletni letak.

Vir: Facebook

Proti Jankovićevemu “drekovodu” 
Jankovićev “drekovod”, kot se ga je prijelo ime, v zadnjih letih ne izgine iz medijev. Tekom gradnje se je izkazalo, da za gradnjo okoljsko sporne kanalizacije čez vodovarstveno območje niso bila pridobljena vsa dovoljenja, kljub nasprotnim zagotovilom ljubljanskega župana. Projekt je hkrati naletel na hudo nasprotovanje kmetov, ki nasprotujejo gradnji kanala preko njihovih kmetijskih zemljišč. V zadnjem letu je bila javnost priča nasilnim prizorom z javnih protestov, ko je policija s silo obvladala uporne kmete, nasilje pa je povzročala tudi zasebna varnostna služba. Zadnja povodenj pa je razkrila tudi tehnične pomanjkljivosti kanala. Kmalu po umiku voda so se na spletu pojavile slike, ki so dokazovale, da kanal pušča. V kolikor bi kanal C0 že deloval, se lahko zgodilo, da bi se prestolnica poleg poplav morala soočiti še z okoljsko katastrofo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine