1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Kobarid je po spletnem glasovanju najlepši turistični kraj v Sloveniji!

Piše: U. M./ kobarid.si

Turistična zveza Slovenije je objavila zaključne rezultate spletnega glasovanja v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna. KOBARID je postal nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src. S tem smo dobili dokaz, da se ljudje v našem kraju dobro počutimo, imajo pa nas radi tudi obiskovalci.

KOBARID je tudi z vašo pomočjo, v kategoriji NAJ TURISTIČNI KRAJ zbral 872 glasov, drugo uvrščeni Piran 375 glasov, tretje uvrščeni turistični kraj pa je zbral le en glas manj kot Piran, to je 374 glasov.

Hvala vsem občankam in občanom Občine Kobarid. Brez vas, nam to nebi uspelo. Samo z vašo pomočjo smo lahko NAJLEPŠI TURISTIČNI KRAJ V SLOVENIJI.

Hvala tudi vsem, ki ste glasovali za naš Kobarid.

Turistična zveza Slovenije je v letu 2023 organizirala že 32. tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Namen natečaja je izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevati k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, narediti večjo turistično privlačnost naših mest in vasi. Namen je učinkovitejša promocija države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi. Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije, gospe Nataše Pirc Musar. V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji in mesta ter drugi deležniki v turizmu. Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot ter kulturne dediščine s turizmom. Projekt je pomembna sestavina celovitega upravljanja s turistično destinacijo kot tudi integralnega turističnega proizvoda.

KOBARID je bil izbran za najlepši Turistični kraj v spletnem glasovanju. Priznanja najboljšim bodo organizatorji podelili meseca novembra, ko bodo v Novi Gorici potekali Dnevih slovenskega turizma.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine