1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

(INTERVJU) Urban Purgar: “Legalne in ilegalne migracije vodijo v izbris slovenskega rodu”

Piše: Rodoljub.si

Urban Purgar je bil rojen  24.01. 1990. v Ljubljani. V preteklosti je bil eden vidnejših članov skupine Rumeni Jopiči in glavni urednik  Nacionalne tiskovne agencije. Pred kratkim je iz omenjenega položaja odstopil, saj se je odločil, da se bo podal v politiko. Na prihajajočih lokalnih volitvah bo v svoji občini Brezovici kandidiral za svetnika pod okriljem Slovenske nacionalne stranke. Z njim smo se pogovarjali zakaj se je odločil za vstop v politiko in kako bi se kot svetnik lotil glavnih vprašanj svoje občine.

V preteklosti ste delovali v skupini Rumeni jopiči in tudi kot odgovorni urednik medija Nacionalna tiskovna agencija. Kateri so glavni razlogi, da ste se odločili za vstop v politiko?

Glavni razlog je sigurno spoznanje, da je z aktualno politiko slovenski rod obsojen na propad. Ker političnih izkušenj še nimam, mislim da so lokalne volitve idealna priložnost, da še bolj podrobno spoznam delovanje države.

Kandidirali boste pod okriljem Slovenske  nacionalne stranke v občini Brezovica za svetnika. Zakaj ravno SNS? Kaj vas najbolj druži s to stranko?

Za kandidaturo sem se odločil na povabilo prijatelja, ki sodeluje s stranko SNS že dlje časa. Na začetku sem bil skeptičen, po pogovoru s prvakom stranke Zmagom Jelinčičem Plemenitim, pa sem se odločil, da je to pravi korak. V stranki zagovarjamo (z mojim vstopom še toliko bolj) slovenske tradicionalne vrednote, malega človeka – Slovenca, anti-globalizem. Po mojem mnenju je to edina stranka v Sloveniji, kjer Slovenca postavljamo na prvo mesto – ne “slovenskega državljana” ampak Slovenca.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine