19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(GORNJA RADGONA) Začenja se sejem Agra

Piše: STA

Na razstavišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni se danes začenja 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. V šestih dneh se bo predstavljalo 1700 razstavljavcev iz 35 držav, letošnja država partnerica je Indija. Sejem bo odprla predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Agra prinaša temeljne novosti s področij tehnike, opreme in sredstev za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo, so zapisali organizatorji.

Na sejmu bodo med drugim predstavili rejske dosežke, v sejemske vrtove, ki so bili ob poplavah prav tako pod vodo, a so jih uspeli sanirati, pa vabijo s sonaravnimi praksami in strokovnimi nasveti. Sejem bodo spremljala strokovna in stanovska srečanja.

Opoldne bodo v gozdno-parkovnem nasadu tradicionalno zasadili drevo, letos v čast državi partnerici Indiji.

Sodelovanje Indije na sejmu Agra bo omogočilo izmenjavo znanj, izkušenj, tehnologij, inovativnih rešitev in trgovinskih priložnosti ter bo koristno za obe državi in tudi širši evropski prostor, verjamejo organizatorji.

S skupnimi razstavnimi prostori se bodo na Agri predstavili še Bolgarija, Črna Gora, Severna Makedonija, Madžarska, Kosovo, Avstrijska Štajerska, Ukrajina in Senegal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine