5.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Gorenjska banka podprla Osnovno šolo Šmarje pri Kopru, s pomočjo donacije ponovno vzpostavljen nemoten potek pouka

Piše: C. R. 

OŠ Šmarje pri Kopru je uspešno premagala izziv, ki so ga postavile vremenske ujme v avgustu. Zahvaljujoč donaciji Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov so lahko ponovno vzpostavili nemoten pouk, česar so se razveselili tako učitelji kot učenci. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak sta si končana obnovitvena dela ogledala v družbi ravnatelja Simona Dražiča.

Dela, ki so obsegala obnovo strehe šole, obnovo ograje in zunanjih reflektorjev na igrišču so bila zaključena v predvidenih rokih, potekala pa so več kot en mesec.

»Veseli nas, da smo skupaj s pomočjo Gorenjske banke odpravili nastalo škodo in omogočili, da učenci ponovno nemoteno obiskujejo pouk. Znova se počutimo varno in pripravljeni na nova raziskovanja,« je sklenil ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob tem dodal: »Avgustovsko neurje je lokalno skupnost postavilo pred velik izziv: kako šolarkam in šolarjem iz Šmarij zagotoviti varen in brezskrben začetek novega šolskega leta. Skupaj z Gorenjsko banko nam je to uspelo. Radodarna donacija ni predstavljala samo dobrodošle finančne podpore, ampak predvsem izjemno pomoč pri obnovi izobraževalnega okolja, ki je ključno za prihodnost naših otrok.«

Donacija Gorenjske banke v višini 100 tisoč evrov je bila druga tovrstna donacija. Prvo je prejel otroški vrtec v Mengšu. Gorenjska banka tako nadaljuje svojo podporo lokalnim skupnostim in ostaja vpeta v projekte, ki ustvarjajo svetlejšo prihodnost za naše najmlajše.

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke je zbrane nagovoril: “Osnovna šola je prostor novih prijateljstev, igre, pa tudi novih izkušenj in znanj. Pomembno je, da se v vaši šoli počutite dobro, predvsem pa varno. V Gorenjski banki smo zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti in tako smo se nemudoma po vremenski ujmi letošnjega avgusta, ki je močno poškodovala vašo osnovno šolo, odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čim prejšnjo obnovo. Seveda gre posebna zahvala tudi vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi. Drage učenke in učenci, šolsko leto se je že dobro začelo in pomembno je, da nadaljujete z raziskovanjem sveta in življenja okoli vas. Vaši učitelji so vaši zavezniki – sledite jim.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine