15.1 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Glede županovanja v Ilirski Bistrici se še vedno porajajo določeni dvomi

Piše: R. B.

Odgovori na vprašanja, predvsem pa objava dr. Kovačiča ne razjasnjujejo nekaterih dvomov. Bolj kot to, pa spominjajo na poskus preusmerjanja pozornosti. Zato pojdimo lepo po vrsti.

(Foto: FB)

Dr. Kovačič je navedel: “ Hkrati obveščam, da veljavnost moje pogodbe o zaposlitvi na Univerzi na Primorskem preneha 31. decembra, kar pomeni, da bom s 1. januarjem zaposlen kot poklicni župan. Do konca leta koristim redni letni dopust, ki mi omogoča delo župana (sicer nepoklicno), vendar na delovnem mestu na Bazoviški 14. ” S tem seveda ne bi bilo nič narobe, če ne bi dr. Kovačič pred volitvami volilkam in volilcem obljubil župansko funkcijo opravljati poklicno. Pri vsem tem pa je izpustil še eno pomembno dejstvo. Andrej Bergoč član njegove liste in predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na komisiji predlagal sklep, ki dr. Kovačiču poleg plače na univerzi omogoča še določen del plače župana iz občinskega proračuna. Tako bo dr. Kovačič za tisto kar je obljubil, da ne bo delal, dobil lahko celo dve izplačili.

Nadalje je v svoji objavi dr. Kovačič zapisal še : ” Univerzo zapuščam pred zaključkom semestra (20. 1.) in nerealizirane mi bodo ostale nekatere pedagoške obveznosti, ki jih čez noč nismo mogli prerazporediti na druge. Pedagoške obveznosti drugega semestra smo uspeli prerazporediti. ” Če so ostale nerealizirane le nekatere pedagoške obveznosti, zakaj je potem na Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja naslovil prošnjo v kateri prosi za dovoljenje za opravljanje dopolnilnega dela in dela po avtorski pogodbi za celotno obdobje županovanja to je od 01.01.2023 pa do konca mandata oz. do preklica. Za realizacijo ” nekaterih pedagoških obveznosti ” niso potrebna vsa štiri leta.

Objava, ki naj bi podala odgovore je tako dobila nasprotni učinek. Odprla je še več vprašanj in zasejala nove dvome.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine