31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

(FOTOGALERIJA) V Žalcu podeljena Savinova odličja

Piše: C. R.

Slovenski kulturni praznik je priložnost, da se tudi v lokalnem okolju društvom, skupinam in posameznikom na področju kulture poklonimo in zahvalimo za tisto, kar s svojo ustvarjalnostjo prispevajo k družbi svojega časa in prihodnosti.

Občina Žalec ustvarjalcem na kulturnem področju podeljuje Savinova odličja za zasluge na muzejskem, likovnem, prevajalskem, knjižničnem, publicističnem, gledališkem in glasbenem področju, na področju varstva naravne in kulturne dediščine ter drugih kulturnih področjih.

Komisija je odločila, da letos podeli štiri Savinova odličja.

Dobitniki Savinovih odličij za leto 2021 so:

 

SAVINOVO PRIZNANJE prejmeta: 

– Andreja Pušnik za uspešno pedagoško delo na področju zborovskega petja v šoli in bogatenje kulturnega utripa v kraju.

– Mešani pevski zbor Galicija za dolgoletno uspešno delovanje na področju zborovskega petja in ohranjanje dediščine slovenskih pesmi v lokalnem okolju.

SAVINOVO PLAKETO prejmeta: 

– Andrej Žgank za dolgoletno uspešno pedagoško delo, vodenje Godbe Liboje ter pomemben prispevek k razvoju in uveljavitvi kulture v Občini Žalec in širše.

– Peter Napret za večletno uspešno pedagoško delo, uveljavitev citrarske glasbe v lokalnem okolju ter pomemben prispevek k razvoju kulture v Občini Žalec in širše.

Osrednja občinska proslava se je znova odvijala v živo, v Domu II. slovenskega tabora Žalec, ob upoštevanju že znanih ukrepov.

Savinova odličja je podelil župan Občine Žalec Janko Kos.

Slavnostna govornica je bila Jolanda Železnik, direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec.

Zahvalni govor v imenu vseh nagrajencev je podal Peter Napret.

V kulturnem programu so si obiskovalci  ogledali poustvaritev baletne pantomime Možiček skladatelja Josipa Ipavca, v izvedbi mednarodne plesne zasedbe v produkciji Hiše kulture Celje in Festivala Velenje.

Program je povezovala Nastija Močnik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine