12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

(EKSKLUZIVNO) V uničenem frizerskem salonu v Celju so kriminalisti našli grozljivo najdbo!

Piše: C. R. 

Kot smo poročali v ponedeljek, je požar uničil frizerski salon v celjski četrti Ostrožno (TUKAJ). Pokazalo se je, da je šlo za nameren požig.

Naši viri so nam povedali, da naj bi v salonu začelo goreti že nekje po četrti uri zjutraj, gasilci pa naj bi prišli šele dobre dve uri kasneje, saj požara nihče prej ni opazil.

Šele ko je gasilcem uspelo omejiti ogenj in so zgradbo pregledali kriminalisti, pa so se v notranjosti salona odkrili grozljivo najdbo. Pod oknom se je namreč nahajala plastenka (1,5 litra), polna bencina, v bližini pa steklenica že uporabljene penine, ki jo je nekdo predelal v molotovko, ter dve granitni kocki, ki ju je nekdo uporabil, da je prebil steklo in v notranjost prostorov vrgel steklenico z vnetljivo tekočino.

Kot so nam še povedali viri, bi v primeru, da bi ogenj dosegel plastenko z bencinom, prišlo do hude eksplozije, ki bi uničila celotno pritlično zgradbo na Cesti na Ostrožno ter ogrozil okoliške stanovalce. Uničeni salon se sicer nahaja na vzhodni strani omenjene zgradbe, v njem je – v sklopu opreme – tudi nekaj vnetljivih snovi.

Motiv za napad, ki bi lahko imel katastrofalne posledice, še ni znan. Je šlo za objestnost ali celo za maščevanje? Spomnimo: podobne napade so leta 1990 izvajali tudi na poslovne lokale v Kninu in okolici. Na podlagi nacionalnosti lastnika seveda.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine