28.1 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

(CELJE) Poslanci podprli amandma SDS in v proračunu leta 2022 zagotovili sredstva za gradnjo Podružnične osnovne šole na Kalobju

Piše: CeljskiGlasnik.si

Poslanci so z glasovanjem podprli amandma poslanske skupine SDS, ki v proračunu za leto 2022 zagotavlja sredstva za Podružnično osnovno šolo Kalobje z vrtcem. To je velika pridobitev za sam kraj, saj trenutno POŠ Kalobje domuje v stavbi, ki je bila zgrajena leta 1898.

Kljub temu, da se je stavba POŠ Kalobje velikokrat obnavljala in posodabljala, je ob potresu z epicentrom v Zagrebu, marca 2020 in potresu z epicentrom v hrvaški Petrinji decembra 2020, utrpela hude konstrukcijske poškodbe. Šolska stavba je zaradi starosti, večkratnih obnovitvenih posegov v konstrukcijo in posledic potresov nujno potrebna celovite rekonstrukcije in je postala nevarna za njene uporabnike.

Občina Šentjur je v izogib zaprtju šole zasilno uredila zgolj pritlične prostore šolske stavbe, v katerih letos poteka pouk. Prostori v nadstropju niso v uporabi, ker stropna konstrukcija ne zagotavlja zadostne varnosti. Občina je prisiljena poiskati dolgoročno rešitev prostorske problematike na POŠ Kalobje, zato se je za pomoč obrnila na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ko se je o stanju na POŠ Kalobje ob obisku Savinjske regije prepričala tudi ministrica dr. Simona Kustec.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine