13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Želite izvedeti lepoto ljubezni »za vedno«? Na peti katehezi v Letu družine

Piše: L. B.

Kateheza in spremljajoči video z naslovom Lepota ljubezni »za vedno« je peta v vrsti katehez, ki jih v tem Letu družine pripravlja Dikasterij za laike, družino in življenje. Kateheze so sad pričevanja družin in razlag svetega očeta. Namenjene so premišljevanju v družini ali v skupnosti družin. Vsaka kateheza je razdeljena na štiri dele in se navezuje na spremljajoči video nagovor sv. očeta in zakonskih parov.

Kateheze so najboljše gradivo za zakonske skupine v tem Letu družine, ko so priprave na svetovno srečanje družin, ki bo v Rimu od 22. do 26. junija 2022 z naslovom: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti«. Z njihovo pomočjo se družina poveže, odkriva skrivnost Božjega delovanja in postaja odprta za oznanjevanje »evangelija družine«.

Papež Frančišek z zakoncema iz Italije v peti katehezi razmišlja o odločitvi za poroko, ki ne more biti sklenjena zgolj iz čustev, ampak je zavestna odločitev za pogumno zvestobo. Le če se pred Bogom in pred drugimi zakonca zavežeta z obljubo »za vedno«, zmoreta z Božjo pomočjo ne le ostati skupaj, temveč skupaj rasti skozi vse preizkušnje vsakodnevnega življenja.

Na spletni strani Katoliške cerkve si lahko ogledate tudi naslednje novice:

Vir: Katoliška cerkev

Zadnje novice

Sorodne vsebine