13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Z odprtjem Diversity sejma se danes v Kamniku začenja 16. poletni kulturni festival Kamfest

Z odprtjem Diversity sejma se v Kamniku danes začenja 16. festival Kamfest, ki bo do 17. avgusta postregel z okoli 60 raznovrstnimi dogodki, od koncertov preko predstav za otroke in odrasle do razstav in multimedijskih dogodkov. Festival organizira lokalno kulturno društvo Priden možic, letošnja novost pa bo veliki oder v mekinjskem samostanu.

Nocojšnji otvoritveni dan bo med drugim zaznamovala otroška cirkuška predstava Gusarji v izvedbi skupine Čupakabra, za glasbo pa bodo poskrbeli pihalna godba Stanje ter hrvaška etno zasedba Veja.

Priznana imena slovenske glasbene scene se bodo sicer tekom festivala predstavila na Samostanskem odru. V soboto bo nanj stopil Janez Bončina – Benč, nato pa se bodo zvrstili še Janez Dovč & Sounds of Slovenia, Rudi Bučar in Istrabend, Slavko Ivančič, Severa Gjurin z Dejanom Lapanjo in Urošem Rakovcem in Gregor Ftičar Trio Clock. Zadnji bodo na novem odru 16. avgusta zaigrali Orleki.

Med glasbenimi izvajalci bo v sklopu festivala na Mestnem odru mogoče prisluhniti še mladi glasbenici Manci Berlec, skupini Samebabe, Katji Šulc in njenemu projektu Kamlisajlan in pa shoegaze zasedbi Haiku Garden.

Mobilni oder, ki bo krožil po mestu in oživljal na novo odkrite prostore, bo povezoval glasbo z uprizoritvenimi umetnostmi. Med drugim bo na njem predstavljen projekt Eliasa Merina in Tadeja Droljca z naslovom Synspecies, Irena Z. Tomažin pa bo izvedla solistični performas Another Crying Game.

Poskrbljeno bo tudi za pester otroški in mladinski program. Park Evropa se bo pod okriljem Mladinskega sveta Kamnik prelevil v Park mladih, ponovno se obeta ImproKamFest.

Prav tako bodo Kamnik v času festivala zajeli filmi. Med projekcijami na Kinu Kamfest si bo mogoče ogledati celovečerec Urše Menart Ne bom več luzerka, z več oskarji nagrajeni film Zelena knjiga v režiji Petra Farrellyja ter uspešno mladinsko komedijo Gajin svet v režiji Petra Bratuše.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine