8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Vrača se muzikal Veronika Deseniška z Evo Černe in Tjašo Hrovat

Stari grad Celje bo v sklopu Festivala celjski grad na zadnji junijski vikend, v petek 28. in soboto 29. junija, že četrto poletje zapored gostil muzikal Veronika Deseniška.

V naslovni vlogi bo zopet nastopila uspešna slovenska operna in pop pevka Eva Černe, ki ravno danes v zagrebški katedrali nastopa kot solistka z zborom iz kalifornijskega Sacramenta, po dveh letih pa se na grajski oder vračata tudi sveže poročena Tjaša Hrovat in sopranistka Željka Predojević.

Očeta Veronike Deseniške igra legendarni celjski igralec in dolgoletni upravnik celjskega gledališča Borut Alujević, ki je prvič v gledališki predstavi z naslovom Veronika Deseniška, drami Otona Zupančiča, nastopil daljnega leta 1969 in torej letos praznuje 50. obletnice odrske povezave s to prečudovito slovensko ljubezensko zgodbo.

Glavni moški vlogi igrata veterana slovenskih muzikalov Marjan Bunič in Sržan Milovanović, celotna ekipa nastopajočih pa šteje kar 62 pevcev, igralcev, glasbenikov in plesalcev.

Muzikal Veronika Deseniška, verjetno najodmevnejši celjski umetniški projekt tega stoletja, je prejemnik številnih nagrad, nedavno pa so zaključno skladbo muzikala v celjskem mestnem svetu predlagali tudi za celjsko himno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine