14.5 C
Ljubljana
sobota, 18 maja, 2024

Vlatko Stefanovski Trio v Cankarjevem domu

Piše: Jože Jan

Ob 30-letnici diplomatskih odnosov med Republiko Severno Makedonijo in Republiko Slovenijo se bo v sredo, 16. marca ob 20. uri v Cankarjevem domu predstavil Vlatko Stefanovski Trio.

Trio sestavljajo legendarni makedonski kitarist in pevec Vlatko Stefanovski, Ivan Kukić (bas kitara) in Jan Stefanovski (bobni). Na koncertu bo Vlatko Stefanovski Trio predstavil številne uspešnice, kot so Jovano, Jovanke, Makedonsko devojče, Čuvam noć od budnih in druge.

Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih letih. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino Leb i sol, ki je kmalu postala ena od najslovitejših zasedb na glasbenem prizorišču nekdanje Jugoslavije. Skupina je igrala posebno zvrst glasbe, zmes tradicionalnih makedonskih ritmov in sodobnega rocka.

S svojim Vlatko Stefanovski Triom se je Stefanovski vrnil k svojim zgodnjim koreninam etno rocka. Debitantski album zasedbe leta 1998 je prejel dobre kritike. Posnel je tudi več albumov pod svojim imenom. Zvok na teh albumih se je gibal od popa na albumu Kula od karti do čistega bluesa na albumu Thunder from the Sky.

V svoji dolgi karieri je Vlatko Stefanovski sodeloval s številnimi znanimi izvajalci, kot so Londonski simfonični orkester, Monte Carlo Philharmony Orcheastra, Orkester Slovenske filharmonije, Big Band RTV Slovenija, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, RTV Srbija Big Band in Big Band Orkestra Slovenske vojske.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine