9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

(VIDEO) Rudi Šeligo o publicistu in dramaturgu Marku Slodnjaku na videoposnetku Toneta Stojka iz leta 1984

Piše: slosolar.si

Tone Stojko je Fundaciji Rudija Šelige januarja 2022 poslal vidoposnetek Rudija Šelige, ko je govoril o Marku Slodnjaku. Videoposnetek je nastal na Borštnikovem srečanju 26.oktobra 1984, teden dni po tragični smrti Marka Slodnjaka.

 

Med nagradami, ki jih podeljujejo na Tednu slovenske drame je tudi nagrada Združenja dramskih umetnikov Slovenije “Marko Slodnjak”. Kot je zapisano v pravilniku o priznanjih ZDUS se nagrada podeljuje za umetniške dosežke na področju režije, teoretične in praktične dramaturgije, scenografije, kostumografije, lektorstva, lutkovnih, radiofonskih, glasbenih, novomedijskih stvaritev itd. O Marku Slodnjaku so v Fundaciji Rudija Šelige ob objavi omenjenega videoposnetka napisali še naslednje vrstice, med katerimi najdete tudi povezavo do videoposnetka:

Publicist in dramaturg Marko Slodnjak se je rodil 13. maja 1946. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral slavistiko in bil urednik za kulturo v študentskem časopisu Tribuna. Bil je intelektualec, ki je zrasel iz uporniškega duha generacije ’68.

Nadaljevanje in VIDEO je TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine