1.9 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Veleposlaniki iz Budimpešte na obisku Maribora in Pohorja

Na pobudo slovenskega veleposlanika na Madžarskem Roberta Kokalja bo v Maribor danes prispela skupina veleposlanikov 19 držav s sedežem v Budimpešti. Med tridnevnim obiskom si bodo ogledali mestne znamenitosti in se podali na Mariborsko Pohorje, kjer bosta čez dva tedna smučarski tekmi za 55. Zlato lisico.

Med gosti so diplomatski predstavniki ZDA, Kanade, Japonske, Nigerije, Azerbajdžana, Katarja, Švedske, Tajske in Malezije.

“S tem obiskom se odzivamo na zanimanje številnih kolegov, veleposlanikov na Madžarskem, ki prihajajo iz vseh kontinentov sveta, za spoznavanje lepot Slovenije, ki so jih doslej, vsaj nekateri med njimi, že spoznavali tudi samostojno,” je izpostavil pobudnik srečanja Kokalj.

“Maribor in Mariborsko Pohorje sta zaradi raznolike kombinacije, ki jih ponujajo možnosti zimskih radosti, bogate kulturne ponudbe mesta in izvrstne kulinarike, še posebno privlačna. Tudi zaradi geografske bližine je odločitev za druženje v Sloveniji, kjer se bomo ob sproščenem vzdušju lahko tudi sami medsebojno bolje spoznali, najboljša izbira,” je prepričan.

Veleposlaniki bodo med drugim danes popoldne obiskali starodavno Vinagovo klet v središču Maribora, kjer jih bo pozdravil novoimenovani podžupan občine Samo Peter Medved.

Obisk veleposlanikov poteka v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, podjetjem Marprom in Slovensko turistično organizacijo (STO).

Število madžarskih turistov se v destinaciji Maribor – Pohorje vsako leto povečuje. Decembra lani so bili na četrtem mestu po številu nočitev v Mariboru.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine