13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Večno mladi – Rock’n’roll komedija v Mariboru

Piše: Jože Jan

V četrtek, 30. decembra ob 20.00 bo v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor predstava rock’n’roll komedije Večno mladi švicarskega avtorja Erika Gedeona.

V komediji Švicarja Erika Gedeona , ki jo je vsestranski glasbeno-gledališki ustvarjalec Sandy Lopičić v vsebinsko in dramaturško adaptirani obliki postavil na oder, igralci odkrijejo težko iskano zdravilo za večno mladost: zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o staranju.

V uprizoritvi Večno mladi igralska supina na zabaven način, s pomočjo glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock’n’roll tretjega življenjskega obdobja.

Erik Gedeon je švedsko-švicarski avtor, režiser in skladatelj. Študiral je klavir in kompozicijo v Bernu in Liege. Leta 1993 je začel delati kot scenski glasbenik v Schauspielhaus Hannover. Od leta 2000 do 2002 je bil glasbeni vodja gledališča Thalia in zanj tudi napisal in uprizoril več operet in oper. Erik Gedeon sedaj razvija in uprizarja svoja dela kot avtor, režiser in glasbeni vodja.

Večno mlad je bil premierno predstavljen v Dresdnu leta 2007.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine