4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Z Lenartom Riharjem o Rafaelovi družbi, različnih knjigah in reviji Zaveza

Piše: M. B.

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo z Lenartom Riharjem, direktorje Rafaelove družbe in urednikom revije Zaveza, govoril o delovanju Rafaelove družbe, knjigah, ki so bile v prejšnjem režimu prepovedane, reviji Zaveza in aktualnem družbeno-političnem dogajanju v Sloveniji.

Lenart Rihar se je rodil leta 1971 v Polhovem Gradcu, kjer tudi živi. Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani iz življenja in dela ekonomista, filozofa in pisatelja dr. Marka Kremžarja.

Še kot študent je med drugim v ključni vlogi sodeloval pri ustanovitvi več novih edicij, ki so delovale pod okriljem Študentske založbe, denimo Claritas in Beletrina. Bil je odgovorni urednik revije Tretji dan. Ureja revijo za Slovence po svetu Naša luč, ki ima sedež v Rafaelovi družbi. Leta 2013 je prevzel urejanje revije Zaveza.

Bil je tudi svetovalec v državnem zboru in šef kabineta ministrice za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojce Kucler Dolinar.

Je direktor Rafaelove družbe, ki kot ustanova, svojo glavno skrb namenja slovenskim izseljencem in zdomcem pri gojitvi njihovega slovenstva in katolištva. Prvi namen družbe je spremljanje in povezovanje vseh slovenskih rojakov po svetu. Skrb zanje obsega versko, narodno, kulturno, prosvetno ter socialno področje in vključuje vse, kar more biti tem ljudem v pomoč.

Z Lenartom Riharjem bomo med drugim spregovorili o velikih Slovencih kot so dr. Lambert Ehrlich, dr. Tine Debeljak, dr. Milan Komar, Zorko Simčič, Justin Stanovnik in drugi ter o knjigah, ki jih je v zadnjih letih izdala Rafaelova družba v sodelovanju z različnimi slovenskimi založbami (na primer Cvetoči klas pelina, Rojstvo novih domovin in Levo krilo – desno krilo, ista ptica).

Dotaknili pa se bomo tudi nekaterih knjig, ki jih je ponatisnila naša založba Nova Obzorja in razkrivajo vso zločinskost boljševiške komunistične revolucije na Slovenskem.

Pri naši založbi Nova Obzorja smo tako predlani ponatisnili knjigo Lojzeta Ilije Huda pravda in Franca Ižanca oziroma Marjana Kocmurja Odprti grobovi, lani pa še knjigo Vladimirja Kozine Komunizem kot ga jaz poznam, v kratkem pa bo pri naši založbi izšla še njegova knjiga Slovenija, dežela moje radosti in bolečine.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine