18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! S prof. ddr. Antonom Stresom o levičarski hegemoniji in postmoderni

Piše: M. B.

Vabljeni v soboto ob 20.00 uri k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo z upokojenim ljubljanskim nadškofom, teologom in filozofom prof. dr. Antonom Stresom spregovoril o različnih knjigah in aktualnem družbeno-političnem dogajanju.

V oddaji Beremo je prof. ddr. Anton Stres že leta 2018 predstavil obsežen, tisoč stranski Leksikon filozofije, ki ga je izdala Celjska Mohorjeva družba. Nedavno je pri Celjski Mohorjevi družbi izšel še Stresov Leksikon filozofije – Dodatek.

Voditelj oddaje Beremo Berlec bo ob tem s Stresom govoril o italijanskem pisatelju, politiku in političnemu teoretiku Antoniu Gramsciju, ki velja za najpomembnejšega in najizvirnejšega neomarksističnega misleca, ki je prelomil s klasično marksistično materialistično teorijo o ekonomiji in razvoju razrednega boja, ki nujno vodi v proletarsko revolucijo. Znan je po tem, da je razvil idejo (levičarske) kulturne hegemonije in teorijo (kapitalistične) države.

Sogovornika se bosta dotaknila tudi knjige francoske filozofinje Chantal Delsol, ki je v slovenščini izšla pri Založbi Družina in nosi naslov Sovraštvo do sveta – Totalitarizmi in postmoderna. Pri tem v uvodu pravi, da so dvajseto stoletje opustošili totalitarizmi, ki so kot demiurgi skušali odgovoriti na težnje po spreminjanju človeštva.

Po njeno bi bilo zmotno verjeti, da so nas ti prividi zapustili. V totalitarizmih smo sicer zavrnili teror, vendar še naprej sledimo težnjam po preoblikovanju in odpravi nepopolnega sveta. In o tem bo voditelj govoril s tokratnim gostom oddaje Beremo na Nova24TV.

Dotaknila pa se bosta tudi rezultatov nedeljskih volitev, ki so posledica levičarske kulturne hegemonije v Republiki Sloveniji ter so prinesle zmago t. i. novega obraza oziroma »mačka v žaklju«.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine