1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV ob 20.10 uri! Bertoncelj in Kos bosta spregovorila o Iskanju slovenske poti!

V soboto ob 20.10 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Gosta v oddaji bosta dr. Julij Bertoncelj in akademik dr. Janko Kos s katerima bomo spregovorili o zborniku, ki je izšel pri založbi Nova Obzorja in nosi naslov Iskanja Slovenske poti.

Med drugim bomo gosta v oddaji Beremo vprašali:

Gospod Bertoncelj, vi ste glavni pobudnik javne tribune Iskanje slovenske poti, ki je bila organizirana maja lani v Tavčarjevem dvorcu v Poljanski dolini in posledično tudi zbornika z istim imenom. Kaj vas je spodbudilo k temu, da ste se odločili za ta dogodek oziroma projekt?

No, zanimivo je, koga vse ste vabili k temu projektu in kakšne odzive oziroma ne odzive ste pri tem doživeli. Pri tem omenjate celo slovenskega kardinala dr. Franca Rodeta…

Gospod Bertoncelj, vi ste dali svojemu prispevku v zborniku naslov Slovenci – narod, ki hoče stati in obstati. Zakaj tak naslov?

Avtor drugega prispevka je zgodovinar dr. Stane Granda. Naslov njegovega prispevka je Slovenci, zgodovina in zgodovinopisje. Gospod Kos, bi lahko vi na kratko predstavili njegov prispevek?

Avtor naslednjega prispevka je diplomirani inženir strojništva Vitomir Gros, ki je znan kot nekdanji župan Mestne občine Kranj in predsednik Slovenske obrtniške stranke oziroma kasneje Liberalne stranke. Svojemu prispevku je dal naslov Iskanje slovenske gospodarske uspešnosti. Gospod Bertoncelj lahko na kratko predstavite poanto njegovega prispevka?

Avtor naslednjega prispevka v Zborniku Iskanja slovenske poti ste vi gospod Kos. Vašemu prispevku ste dali naslov Slovenski jezik in slovenska identiteta. Se je slovenska identiteta v prvi vrsti razvila s pomočjo slovenskega jezika?

Skratka, v soboto ob 20.10 vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Naša tokratna gosta bosta torej dr. Julij Bertoncelj in akademik dr. Janko Kos! Spregovorila bosta o zborniku Iskanja slovenske poti! In zablodah vladajočih… Vabljeni k ogledu!

Knjigo Iskanja slovenske poti lahko naročite na spletni strani www.vseknjige.si ali na 01 24 47 200 in na [email protected]

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine