11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Gost: Igor Pirkovič

V soboto zvečer ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec se bo s pravnikom, novinarjem, televizijskim voditeljem in pesnikom Igorjem Pirkovičem pogovarjal o njegovih pesniških zbirkah, novinarskem delu in aktualnem dogajanju.

Igor Pirkovič se je rodil leta 1970 v Postojni. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom. Svojo poklicno pot je začel v diplomaciji, bil je konzul Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini.

Kasneje se je podal v medijske vode. Zaposlen je na RTV Slovenija. Dolga leta je bi urednik oddaje Tednik. Pred leti je bil tudi namestnik direktorja Televizije Slovenija. V prostem času je zapisan pesnjenju.

Je eden najvidnejših piscev besedil za slovensko glasbo, za kar je prejel številne festivalske nagrade, med drugim za besedilo na Slovenski popevki, je tudi avtor besedila pesmi »Verjamem« slovenske predstavnice na Evroviziji Eve Boto.  Napisal je avtorski album pesmi za otroke v izvedbi Anike Horvat in mladinski muzikal.

Je avtor treh pesniških zbirk domoljubnih pesmi, ki nosijo naslov Slovenska pesem,  Zbudi se, Slovenija! in Skupaj – Zbirka pesmi o domovini.

Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine